Nasze przepisy kulinarne

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

Artykuły

6 grudnia 2015

Zupa dyniowa

  • około 1 kg dyni pokrojonej w kostkę (ugotować do miękkości lub upiec w piekarniku)
  • 2 litry przegotowanej wody
  • 1 marchewka – ok. 165 g.
  • 1 pietruszka – ok. 31 gr.
  • 1 seler – ok. 114 gr.
  • 1 por – ok. 64 gr.
  • 2 ząbki czosnku – ok. 13 gr.
  • 1 średni ziemniak – ok. 154 gr.
  • pieprz, sól, gałka muszkatołowa, tymianek lub inne ulubione przyprawy
  • 2 łyżki śmietany słodkiej, lub kwaśnej, ewentualnie jogurt naturalny w zależności od smaku
Czytaj więcej o: Zupa dyniowa